Zpráva ze soutěže Srdce na talíři
Letos poprvé jsme měli příležitost se zúčastnit dne 16.3.2016 III. ročníku gastronomické soutěže Srdce na talíři konané v Městci Králové. Soutěž byla zaměřena pro Stravovací a ubytovací služby. Naši školu reprezentovali 2 dvoučlenné týmy žáků 1. ročníku, kteří připravovali:
1) Ravioly s hruškovou nádivkou se sýrovo-smetanovou omáčkou a ořechy – 4 porce
2) těstovinový salát se šmakounem, rucolou a fazolemi mungo – 4 porce
3) příprava slavnostní velikonoční tabule
Na přípravu pokrmu byla stanovena 1 hodina. Poté jednotlivé porce degustovala odborná porota. V odpolední části soutěže žáci prostírali slavnostní tabuli na téma Velikonoce, oslava jara. Konkurence byla veliká, naše škola se sice neumístila na prvních příčkách, ale obdrželi jsme ocenění za zvolený pokrm, který žáci ručně vyráběli. Čestné diplomy a vlastní „kuchařku“ předávala Markéta Hrubešová jako host pořadatelů. Všichni zúčastnění dostali upomínkový diplom a tašku plnou dárkových předmětů.