Soutěž mladých kuchařů „ KLASA Znojemská pečeně 2015“ a „KLASA Okurkový salát 2015“
V rámci konání 17. ročníku Mezinárodního festivalu televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii a životním stylu, Znojemský hrozen 2015, byla vyhlášena soutěž pro týmy mladých kuchařů, KLASA „Znojemská pečeně 2015“ a „ Okurkový salát 2015“. Je to nová soutěž, která inspiruje odbornou a studentskou mládež k příznivějším postojům ke klasické regionální kuchyni s použitím kvalitních potravin z českých zdrojů. Soutěžním úkolem byla snaha vytvořit gurmánsky nejzajímavější pokrm z tradičních surovin a přispět k jeho nové propagaci. Náš dvoučlenný chlapecký tým se zhostil tohoto nelehkého úkolu se ctí. Jak již při zahájení soutěže bylo řečeno, že vítězové jsou všichni už tím, že se zúčastnili. Připravit deset porcí pokrmu s přílohou a okurkovým salátem dle vlastního receptu v časovém limitu a vhodně se prezentovat v cizím prostředí mezi širokou veřejností, porotou a zástupci partnerských médií je náročné. Ale mít tu čest vařit vedle francouzského profesionálního kuchaře Francka Sucilliona a obdržet o něho vlastnoručně podepsanou kuchařskou čepici, nebo společnou fotografii nebude mít asi každý. Takový úžasný zážitek si odnáší naši mladí kuchaři Alex Kříž a Tomáš Kříž.