Setkání mladých malířů v Hlučíně: Oslava Řemesla a Kreativity

03.10.2024 14:32

 

Dne 1. října 2024 se v Hlučíně uskutečnilo Setkání mladých malířů. Jednalo se již o dvanáctý ročník této akce. Naše škola se zapojila již po šesté, tento rok ji reprezentovali žáci třetího ročníků Anna Samusová a Ondřej Vrška. Akce se zúčastnili nejen žáci z různých koutů České republiky, ale také ze Slovenska a Polska. Tato událost se zaměřila na profesní dovednosti a inovace v oblasti malířského řemesla, přičemž se nesla v duchu spolupráce a sdílení zkušeností.

Naše účast byla pro žáky skvělou příležitostí a možností ukázat své znalosti a dovednosti v oboru. Žáci předvedli různé techniky a přístupy k malování interiérů. Atmosféra byla plná inspirace a vzájemného obdivu, což podpořilo sdílení nápadů a kreativního myšlení.

Každý účastník obdržel dárkové tašky, které obsahovaly užitečné pomůcky a materiály pro jejich budoucí práci. Naše škola se mohla pochlubit také hodnotným příspěvkem od Cechu malířů a lakýrníků, který žákům věnoval malířský materiál. Tato podpora nejenže obohatila jejich vybavení, ale také posílila jejich motivaci k dalšímu rozvoji.

 

I když se nejednalo o soutěž v tradičním smyslu, setkání poskytlo platformu pro prohloubení profesních znalostí a dovedností mladých mal

ířů pokojů. Účastníci měli možnost si navzájem vyměňovat zkušenosti a inspirovat se od svých kolegů, což vedlo k rozvoji nových přístupů a technik.

Setkání mladých malířů v Hlučíně tak bylo nejen příležitostí k oslavě řemesla, ale také k posílení profesních vazeb a přátelství mezi mladými odborníky v oblasti tohoto řemesla. Tato událost podpořila jejich sebedůvěru a připravila je na výzvy, které je v jejich profesním životě čekají.

 

Mgr. Miloš Špinar