Job-shadowing (Stínování) pedagogů v zahraničí

21.08.2024 18:13

Odborné učiliště je již několik let úspěšným příjemcem zahraničních grantů, které podporují zejména studenty v zahraničních výjezdech. Cílem projektu Erasmus plus je především zlepšení pozice žáků školy na trhu práce, získání nových praktických zkušeností, rozšíření zahraniční spolupráci o partnery, kteří jsou ochotni přijímat žáky s handicapem, ale také získání nových zkušeností pro zaměstnance školy, ať už v oblasti zahraniční spolupráce, projektové činnosti či metodice výuky.

Především poslední jmenovaný cíl projektu Erasmus+ měli možnost naplnit čtyři učitelky odborného výcviku, které vyjeli v červenci školního roku 2023/2024 do Vídně na tzv. stínování v podnicích. Pracovní stáž trvala 5 dní. Učitelky se rozdělili na dva týmy a vykonávali odbornou praxi v podniku Gasthaus Krapf a Restaurace Böhmerwald. Během svého působení se seznámili s rakouskou gastronomií. Měli možnost srovnat rakouskou národní kuchyni s tou českou a inspirovat se pro inovaci vlastní přípravy a výuky.

Cílem projektu je, aby naši učitelé získali nové zkušenosti a dovednosti při výuce odborného výcviku v oboru Kuchařské práce a Cukrářské práce.

Očekáváme, že výsledky projektu budou mít obohacující vliv na samotné účastníky, jejich kolegy a žáky a už ted´ se těšíme na smažený řízek s vídeňským bramborovým salátem a slavný Sachr dort!

Za účastníky stáže

Bc. Vladimíra Sládková, koordinátor projektu